منیزیم Magnesium
منیزیم از آسیب گوش داخلی جلوگیری می کند .کم شنوایی ناشی از سر و صدای بلند، یکی از مشکلات اساسی در بزرگسالان می باشد. با این حال، محققان دریافته اند که منیزیم ممکن است نقش مهمی در محافظت از گوش ما در برابر اثرات مخرب صدا داشته باشد.صداهای بلند باعث تولید مولکولهای رادیکال آزاد در گوش میشوند که به سلولهای مویی ظریف موجود در گوش داخلی آسیب میرسانند.
از آنجایی که این سلول های مویی برای انتقال صدا از گوش به مغز مورد نیاز هستند، این آسیب می تواند منجر به کم شنوایی ناشی از صدا شود.خبر خوب این است که شواهد نشان میدهد که منیزیم یک ماده معدنی مهم و ضروری برای سلامت گوش است، زیرا به مسدود کردن فعالیت این مولکولهای رادیکال آزاد آسیبرسان به سلول کمک میکند.
در یک مطالعه، 300 نفر که قبل از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض سر و صدای بلند، مکمل منیزیم دریافت کردند، نسبت به گروه کنترل، به طور قابل توجهی کمتر دچار کم شنوایی ناشی از صدا شدند.بسیاری از افراد مبتلا به کم شنوایی ناشی از سر و صدا ،از وزوز گوش نیز رنج می برند. نشان داده شده است که منیزیم شدت علائم وزوز گوش را کاهش می دهد.
منبع سالم منیزیم همچنین رگهای خونی را آرام نگه میدارد و اجازه میدهد خون کافی در سراسر بدن از جمله عروق گوش داخلی جریان یابد. بنابراین احتمال سکته گوش نیز با مصرف منیزیم می تواند کاهش یابد.منیزیم همراه با ویتامین های A,C آسیب های وارده به گوش را کاهش می دهد.
مطالعات نشان داده اند که رژیم غذایی غنی از منیزیم، ویتامین C و بتاکاروتن (که بدن ما آن را به ویتامین A تبدیل می کند) با کاهش خطر ابتلا به کم شنوایی مرتبط است. این امر چگونه ممکن است؟ به نظر می رسد که این مواد می توانند از آسیب سلول های گوش داخلی در برابر رادیکالهای آزاد محافظت کنند.ویتامینهای A، C و E آنتیاکسیدان هایی هستند که تولید بیش از حد رادیکالهای آزاد را متوقف میکنند.
همانطور که قبلاً ذکر شد، رادیکال های آزاد میتوانند به سلولهای ظریف گوش که برای شنوایی مناسب ضروری هستند، آسیب برسانند. مطالعات حیوانی همچنین نشان داده است که مصرف مکمل ویتامینهای A و Cو E (بهعلاوه منیزیم) قبل از قرار گرفتن در معرض صدای بلند میتواند به جلوگیری از آسیب شنوایی ناشی از صدا کمک کند.
پتاسیمPotassium
پتاسیم به تبدیل صدا کمک می کند. پتاسیم وظایف بسیاری را در بدن ما بر عهده دارد از جمله کمک به تنظیم مایعات موجود در خون و بافت های بدن.محققان دریافتهاند مایع موجود در گوش داخلی ما به پتاسیم نیاز دارد.پتاسیم به عنوان بخشی از فرآیند حیاتی تبدیل صدا به پیامهای عصبی که به مغز ارسال می شود کمک می کند.با افزایش سن، سطح پتاسیم در گوش داخلی کاهش می یابد که می تواند به کم شنوایی مرتبط با افزایش سن کمک کند. بنابراین مصرفمکمل های غنی از پتاسیم جهت کمک به حفظ تعادل پتاسیم در گوش داخلی ضروری می باشد.
روی Zinc
روی (زینک) با باکتری ها و ویروس ها مبارزه می کند این ریزمغذی به عنوان تقویت سیستم ایمنی و توانایی کمک به مبارزه با سرماخوردگی شناخته شده است. روی (زینک) به فعال شدن و تولید( لنفوسیت های T) کمک می کند. لنفوسیت های T، سلول های مدافع بدن ما هستند که به طور خاص برای شناسایی و از بین بردن باکتری ها، ویروس ها و سایر مهاجمان طراحی شده اند.
مطالعات نتایج متفاوتی در مورد اینکه آیا این ماده معدنی واقعاً از عفونت گوش جلوگیری می کند، نشان داده اند. از آنجا که زینک خاصیت ضد التهابی دارد، بنابراین بهتر است برای سلامت شنوایی خود ازمکمل های غنی از این ماده معدنی استفاده کنید.نتایج تحقیقات حاکی از آن است که زینک در درمان و پیشگیری از کم شنوایی ناگهانی (سکته گوش) موثر است.
فولیک اسید Vitamin B9
با رادیکال های آزاد مبارزه می کند. سطوح پایین فولات (اسید فولیک یا ویتامین B9) با شیوع بیشتر کم شنوایی مرتبط است. در یک مطالعه، مصرف مداوم اسید فولیک منجر به کاهش سرعت کم شنوایی به ویژه در فرکانس های مرتبط با گفتار شد.
امگا3
اسید های چرب امگا 3 خاصیت ضد التهابی دارند و برگردش خون گوش داخلی اثر مثبت می گذارند.اهمیت قرار نگرفتن در معرض سر و صدا و یا مصرف داروهای«سمی گوش» که قادر هستند به شنوایی آسیب وارد کنند مشخص است اما مطالعات نشان داده است که مصرف امگا 3 می تواند در کاهش آسیب های شنوایی مؤثر باشد.
ویتامین E , C
این مواد همانند آنتی اکسیدان ها،باعث کنترل تعداد رادیکال های آزاد در بدن می شوند.همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و در نتیجه خطرات ابتلا به عفونت های گوش را کاهش می دهند.